Plastični separatori

 

Plastični separatori izuzetne čvrtsine a male mase u svim dimenzijama. Plastični separatori po povoljnim cenama, izrada, dopremanje i adekvatna montaža.

Bili toga svesni ili ne svakodnevni život sve više zahteva brigu o zaštiti životne sredine. Sve masovnija upotreba štetnih materijala i ispuštanje otpadnih voda u prirodu su samo neki od problema s kojima se suočavamo.

Kada je reč o otpadnim vodama koje sadrže lakše tečnosti poput masti i ulja, najefikasniji i najjeftiniji način da ih se rešimo jeste korišćenje separatora masti i ulja.

Plastični separatori se izrađuju dobro poznatom tehnologijom spiralnog namotavanja polietilena visoke gustine (PEHD). PEHD je materijal izuzetne hemijske postojanosti, koji ne upija mirise od tečnosti niti ih odaje. Navedene osobine ga čini izuzetno prikladnim za prikupljanje ulja i masnoća iz otpadnih voda. PEHD ima i dug vek trajanja (50 godina) i odlične mehaničke karakteristike.

Istakli bi njegovu statička nosivost, što ga čini idealnim za proizvodnju separatora masti i ulja.

Prednosti plastičnih separatora

Osim što ne utiču na podzemne vode, oni su dugotrajni, otporni na habanje i hemijski uticaj velikog broja supstanci. Pored toga, lako se transportuju, montiraju i održavaju zbog svoje male težine. Plastični separatori su otporni na visoke i niske temperature i imaju veliku statičku nosivost. Važno je napomenuti da su plastični separatori masti i ulja bez korozije i ne zahtevaju velika ulaganja u održavanje.

Pozovite nas!